Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

"Az emberi természeten kívül egyetlen más élőlény sincs birtokában a testet hangokra mozgató érzés parancsának.
Ezt a ringató parancsot ritmusnak nevezzük, s azt a parancsot, mely a magas és mély hangok, összefonását kormányozza: harmóniának."

Platon

A Gördülő Tánccsoport bemutatása

1999. május 14-én alakult meg a Gördülő Tánccsoport, ahol minden táncos kerekes székkel közlekedő mozgássérült. Az előadások során rájöttünk, hogy a tánccal képesek vagyunk megmutatni, hogy a kerekes székbe kényszerült ember is tud teljes életet élni, fizikai korlátait legyőzve értékes, maradandó művészi alkotást létrehozni, a közönség számára szórakoztató produkciót nyújtani.
A speciális koreográfiát igénylő előadásunk a nemzetközi táncvilág különleges színfoltja. A Gördülő Show színes repertoárján a legkülönfélébb stílusú és műfajú táncok szerepelnek a néptánctól a kán-kánig, a keringőtől a modern showtáncig.
A közönség szeretetén túl sikereinket példázza a számtalan újságcikk, tv- és rádióriport.
2001 nyarán egy hosszabb dokumentumfilm készült életünkről „Gördülő világ” címmel.
2004-ben megjelent az „…és így táncolunk mi” című kiadványunk tagjaink személyes vallomásaival.
2006-ban egy újabb dokumentumfilm készült Gördülő Show címmel.
2010 februárjában megjelent második riportkönyvünk:„...és 10 éve így táncolunk mi”.

Említésre méltóak az olyan elismerések, mint a 2002-ben Veszprémben megrendezett Országos Kortárs Összművészeti Fesztiválon elnyert „Post Scriptum”díj, részvétel 2003-ban az osztrák nagykövetség bálján a Szépművészeti Múzeumban.
2005-ben a Pannon GSM Példakép Alapítványa kitüntette Sárai Ritát, a csoport művészeti vezetőjét, koreográfusát, 2007-ben pedig Zsófia spanyol királyné tiszteletére táncolhattunk.

Célunk, hogy jobban megismerjék az emberek ezt a „másfajta” életet és lássák, hogy ugyanúgy, mint az ép emberek, a mozgáskorlátozottak is dolgoznak, gyereket nevelnek, szórakoznak, sportolnak és megállják helyüket az életben.

 

Hálásak vagyunk, ha támogat bennünket!
Számlaszámunk: OTP Zrt. 11703006-20036490
Köszönjük, ha adója 1%-ának erejéig is gondol ránk! Adószámunk: 18107597-1-41

 
-Juhi Design-